Trekantsex

Trekantsex – regler for par

Vi vil verken fraråde eller råde deg til å ta med partneren på trekantsex med en ekstra dame eller en ekstra mann, men vi vil gjerne gi deg den hjelpen vi kan før du bestemmer deg for om dette er noe for deg. Og regler er en av de tingene mange slurver med og som kan lage mange ubehagelige situasjoner både under akten og i ettertid.

Denne artikkelen er skrevet for par – den tredje personen har ingen innflytelse på det som står her.

Regler settes hovedsakelig av de to som danner et fast par. Grunnen til det, er at det er deres forhold som settes på spill. Det kan kanskje virke urettferdig, men det er slik det må være. Den tredje personen bør kjenne reglene og har naturligvis anledning til å komme med sine innspill, meninger og ønsker.

De første og viktigste regelen er:
Vær enige om reglene! Det største problemet med trekantsex, er ikke det som skjer der og da. Det er det som skjer etterpå. Det er kommentarene som «Jeg synes ikke du skulle ha..» Vel, om det er noe du ikke syntes partneren din skal, så si ifra på forhånd. Sørg for at dere er ENIGE om det; om han har en mening og hun har en annen og han midt under sexen bestemmer seg for å drite i hva hun sa tidligere… vel, det er oppskriften på en katastrofe. Reglene setter dere før dere har sex og dere må være enige om dem, begge må respektere dem, og begge bør bruke litt tid på forhånd til å tenke igjennom hva de eventuelt ikke ønsker å oppleve. Om dere er enige om at det finnes ingen regler, alt er lov, så for all del, det er helt greit, da trenger dere ikke lese resten av denne artikkelen. Men vær enige om det… og husk at da har du heller ingen rett til å være sur på partneren for noe av det som skjedde underveis!

Det høres kanskje ut som om dette fremstilles som en lek for to, hvor den tredje personen er bare en brikke i parets lek. Slik er det ikke.

Over til regel nummer 2:
Om dere har invitert med en tredjeperson i sengen, så ikke forvent å bare få. For at alle skal få utbytte av opplevelsen, er det viktig å gi minst like mye som man får. For hver enkelt av dere, betyr det at dere på enkelte tidspunkt vil bli satt litt til side. Spesielt gjelder dette dersom de to av samme kjønn er biseksuelle. Du er nødt til å akseptere at partneren din, i hvert fall i korte perioder, ikke enser din tilstedeværelse. Gi partneren rom og forvent at partneren din gjør det samme for deg.

Regel nummer tre:
Sysselsett deg selv. Ingen liker at en av partene, uansett hvilken, blir sittende i en krok og se trist ut. Trekantsex er en mulighet til å slippe seg løs, la hendene vandre og munnen ta for seg. Du kan ikke forvente at de andre hele tiden skal «dra» deg med for å underholde deg. Ta initiativ selv, delta aktivt.

Regel nummer fire:
Om du trenger en pause og trekker deg litt unna, sørg for å gjøre det med et smil. Få ting er mer drepende for en herlig trekantopplevelse enn at man brått blir bekymret for at partneren er sur på en for et eller annet, men man aner ikke hva. Sett deg selv inn i situasjonene, det er ikke sikkert det er like gøy å ha sex med en annen dersom du lurer på om din faste partner kommer til å hate deg for det etterpå. Det er mye bedre om partneren din smiler og viser at hun/han håper du nyter opplevelsen.

Regel nummer fem:
En ting mange opplever er bølger av sjalusi, spesielt første gangen. Disse har en tendens til å komme på faste steder under akten. Den første kommer når partneren din kysser en annen. Den er vanligvis ganske mild og dersom du får skikkelige problemer her, er det på tide å revurdere det hele. Gå eventuelt tilbake til regel nummer én og sett inn et «ingen kyssing»-punkt. Bølge nummer to (og dette er den de fleste opplever som den kraftigste) er selve penetreringen. Det å se partneren trenge inn i en annen eller en annen trenge inn i partneren, kan vekke følelser du ikke visste du hadde. Et tips her er å la den av partene i paret som ikke er direkte involvert i penetreringen, ta styringen. La han eller henne styre det, verbalt eller fysisk. Et annet tips er å sørge for at alle tre er involvert på et eller annet tidspunkt. Å sitte og tvinne tommeltotter og se på partneren knulle en annen, er sjelden en god idé. Se regel tre; det er alltid plass til en til, du er selv ansvarlig for å ta initiativ.
Den tredje og siste bølgen av sjalusi kommer gjerne i forbindelse med at den tredje personen: a) Gir partneren orgasme, eller b) din faste partner gir ham/henne en orgasme. De fleste opplever ikke dette som noe stort problem, men vær forberedt, og det kan være greit å ta en liten prat om akkurat dette før dere kaster dere ut i det. Kanskje det ikke er ønskelig at han skal komme inne i kvinnen, kanskje det er ikke er ok å komme i munnen.

Den siste regelen vi tar med her, gjelder perioden etter at man har hatt sex:
Å sove sammen er ingen god idé, spesielt ikke de første gangene. Trekantsex betyr ikke det samme som at man er tre i et par. Dette dreier seg i de fleste tilfeller primært om sex. Paret trenger som oftest (de bør i hvert fall) snakke litt om opplevelsen seg i mellom mens de fortsatt har alt friskt i minne. Det er viktig å ikke krangle, være misfornøyd eller sjalu. Det er her ting ofte skjærer seg; det er mye følelser og hormoner i bevegelse. Dette er tidspunktet hvor man enten sier wow, eller man analyserer mer hva som fungerte og hva som ikke fungerte. Dette er IKKE tidspunktet for en krangel, den kan dere heller ta dagen etter, når følelsene er kjølnet en smule og man er i stand til å se ting i et litt mer nøkternt lys. Dette er også et tidspunkt man bør være litt ekstra omtenksom med partneren og vise en solid porsjon kjærlighet.

Prevensjon, primært bruk av kondom, er ikke en regel vi bruker mye tid på. Er dere kreative nok til å ønske å ha trekantsex, bør dere også være voksne nok til å se de risikoene som er involvert mht. akkurat dette.

Lykke til!

Beslektede artikler

Back to top button