Livsstil

Swinging VS åpne forhold

Noen tror at swinging og åpne forhold innebærer det samme.
Det gjør det definitivt ikke, selv om enkelte har et forhold som er en slags blanding av de to.

Det skal sies at noen i swingersmiljøet har et åpent forhold, men de er i et klart mindretall.
De fleste i swingersmiljøet leker enten sammen, eller med et sett regler som definerer hva som er lov innen for gitte rammer og da normalt kun sammen med mennesker fra det samme miljøet, dvs. swingersmiljøet.

Så hva definerer swingers?
Swingers kan være mange ting, det er ingen klar rolle, men vi skal kort prøve å beskrive hovedtrekkene.
Swingers er et par som dyrker sex med andre mennesker som deler det samme synet på at mennesker ikke er skapt for monogami.
Det kan skje to og to sammen, eller i grupper, men det primære formålet er uansett sex.
Noen gjør det utelukkende sammen med partneren, andre gjør det i forskjellige rom og noen få gjør det hver for seg, men da utelukkende med andre mennesker som ferdes i det samme miljøet. (swingers miljøet)
Den primære hensikten er i alle sammenhenger sex, det sosiale kan ha en betydning, men er ikke det essensielle og alle parter involvert er klar over hvor grensene går for følelsesmessig involvering.

Hva definerer et åpent forhold?
I likhet med swingers, eksisterer det ingen klar grense for hva som er et åpent forhold, mange lever i semi-åpne forhold, men generelle retningslinjer finnes.
Et åpent forhold eksisterer på utsiden av swingersmiljøet, det dreier seg om par hvor begge (vanligst) eller en (mindre vanlig) har anledning til å treffe andre personer og utvikle seksuelle forhold til disse.
Det er mer vanlig å utvikle forhold til enkelt personer eller flere enkeltpersoner enn i swingersmiljøet og det kan dreie seg om forhold som utenfra kan minne om kjæresteforhold.
Siden det ofte dreier seg om en-til-en forhold som ofte går over tid, åpnes det for andre spilleregler mht. spesielt følelser.
De i åpne forhold kan ha regler for hvem de har lov å treffe, som ekskludere fks. folk på arbeidsplassen eller med samme postnummer som en selv, men personene de treffer lever normalt ikke selv i åpne forhold eller er swingers.

Du ser selv forskjellene og likhetene.

I praksis så er det et stort problem med åpne forhold, som man ikke så ofte opplever i swingersmiljøet.
Det er følelser.
For der swingers leker med andre swingersfolk, hvor alle er kjent med reglene og hva som gjelder, involverer de med åpent forhold mennesker utenfra.
Folk som ikke kjenner «reglene» og de på forhånd definerte rollene.
Disse menneskene omtales enkelte ganger som sivilister, de kan utvikle følelser, de kan bli sjalu og de kan bidra til å skape en ubalanse i et åpent forhold.
Avhengi av hvilken regler som er satt av de i det åpne forholdet (og hvor godt de blir fulgt), kan følelsene utvikle seg til å bli gjensidige og da har man et eksempel på et åpent forhold som ikke fungerte.

Så om du syntes det å swinge virker komplisert og at det kan utsette et forhold for store prøvelser, så er det bare barnemat i forhold til de utfordringer de som lever i åpne forhold håndterer.
Om det fungerer?
Sjelden, men ingenting er umulig og for de det fungerer for, er det fantastisk.
For alle andre er det er effektiv måte å avslutte forholdet på.

Beslektede artikler

Back to top button