Livsstil

Sosiale swingers VS DTF (down to fuck)

Sosiale swingers og DTF brukes typisk på engelsk for å beskrive to forskjellige måter å tilnærme seg swinging på.
Vi føler at det med fordel er begrep vi gjerne skulle brukt mer av i Norge også, siden de på mange måter er ganske beskrivende.
Det ene er hverken dårligere eller bedre enn det andre og det ene ekskluderer heller ikke det andre.
Det er fullt mulig å være begge deler, men de fleste heller mer den ene eller den andre veien.
La oss se litt på hva som kjennetegner de forskjellige.

Sosiale swingers:
Sosiale swingers er de som er opptatt av det sosiale spillet og fokuserer veldig på kjemi mellom alle parter.
De tenner ikke nødvendigvis mest på settingen med å være flere sammen, men tenner mer på den enkelte personen (eller personene) de leker med.
Sosiale swingers syntes sex er bedre med noen man kjenner og vet hvordan fungere, de syntes ikke sex med nye nødvendigvis er så utrolig spennende.
Sosiale swingers foretrekker typisk å treffe de samme personene flere ganger og kan ha seksuelle vennskapsforhold som kan vare i flere år med de samme personene.
Om man skal trekke en ren seksuell sammenligning mellom de to, så kan man si at sosiale swingers er de som elsker, DTF er de som knuller.
Sosiale swingers er også ofte glade i å reise på turer sammen, gå ut å spise, dra på show og gjøre ikke-sex relaterte ting sammen.
Grensen mellom sex og vennskap kan bli uklar og det øker risikoen for at det skal oppstå følelser på kryss av parene.
I motsetning til hva enkelte syntes å tro, så krever det å være en sosial swingers et mer stabilt forhold i bunn, siden man med viten & vilje utsetter seg for potensielt utfordrende situasjoner.
Sosiale swingers er mindre tilbøyelige til å «ta en for laget» enn DTF.

DTF er en forkortelse som står for «down to fuck»:
De som faller i kategorien DTF er i swingersmiljøet for sexen sin skyld.
De deltar vanligvis i det sosiale spiller, men ser det mer som noe de må gjennom for å komme til sexen, som er den primære drivkraften.
Noen har ingen interesse av å bli kjent og syntes det beste er å være nakne sammen så raskt som mulig etter å ha truffet hverandre.
DTF har gjerne et klart skille mellom swingerslivet og sitt vanlige liv, de søker ikke venner, de søker den nye opplevelsen og sexen.
Derfor er det også ganske vanlig at DTF ikke ønsker å treffe de samme flere ganger, på den måten unngår man å bli kjent på det personlige nivået og man unngår å ta vekk magien eller spenningen som følger med å ha sex med nye mennesker.
De reduserer også risikoen betydelig for at det skal oppstå noen form for følelser på kryss av parene, siden man tilbringer relativt lite tid sammen.
Man kan si at det er en «tryggere» form for swinging, siden man styrer klar av det som mange swingers frykter: drama og følelser.
DTF er mer tilbøyelig til å ta en for laget, siden det for de handler primært om sex og den nye opplevelsen.
Tankegangen er typisk at det er uansett en opplevelse…
DTF er også mindre tilbøyelige til drama, siden de har klart definerte grenser og regler og ser på sex som akkurat det, sex.

Man trenger ikke å være et par for å falle i en av disse gruppene, single faller også i en av disse i større eller mindre grad.
Man trenger ikke engang å være en del av swingersmiljøet!

Som vi ser er det ganske klart definert hva de forskjellige er, men det finnes store variasjoner i begge grupper.
Her gjorde vi også beskrivelsene ekstra klare, med fokus på ytterpunktene for at det skulle være lett å se forskjellene.
Som sagt så faller de fleste i en mellomkategori, men de fleste heller mest den ene eller andre veien og er i større eller mindre grad åpne for den andre.
Vi kjenner for øvrig flere som faller solid i den ene eller andre leieren og som leser en av beskrivelsene og tenker: «Det er oss!»

Så til det å treffe andre:
Best resultat oppnår man når man treffer noen som er på omtrent samme sted som en selv.
Om de to ytterpunktene treffes er det sjelden noen kjempestor suksess.
Noen som er sosiale swingers kan fks. oppleve det som sårende dersom de føler at de nærmest blir ignorert etter å ha hatt sex og bli sittende med en følelse av å enten ha blitt brukt, eller lure på om de gjorde noe galt.
DTF på sin side kan føle seg presset til å dele mer enn de egentlig ønsker og kan føle sitt eget forhold truet av noen som ønsker å være en del av «deres» ting.

Her som ellers i swingersmiljøet er det en fordel å være åpen og ærlig om hva man ønsker, både overfor seg selv, ovenfor partneren og de man eventuelt treffer.
Se på deg selv og partneren, hvilken kategori faller dere i?

Beslektede artikler

Back to top button