Guide til swinging

Skapt for swinging del 1: Bonobo-sjimpansen.

Skapt for swinging er en ny serie med artikler skrevet av og for erotikknett.no
I denne serien vil vi ta for oss en del mindre kjente fakta om swinging, se på årsakene til at folk swinger, samt se på de faktiske bevis for at swinging er helt naturlig for oss mennesker.
Velkommen til skapt for swinging!

Mennesket er et pattedyr, all moderne vitenskap viser at det finnes dyr som er likere oss enn vi kanskje liker å tenke på.
Den lille Bonobo-sjimpansen er antageligvis vær nærmeste slektning i dyreverdenen; kun 1,6% av dens genmateriale skiller den fra det moderne mennesket… og det er mindre enn det som skiller oss fra de første menneskene som gikk oppreist på jorden.
Bonoboen befinner seg egentlig mellom oss og sjimpansen (selv om den defineres som en sjimpanse), men den er nærmere beslektet med oss enn den er med f.eks. gorillaen.
Slektskapet mellom mennesket og bonobo kan sammenlignes med det som ligger mellom en hund og reven.
Bonoboen er også den sjimpansen som beveger seg mest oppreist på to, den er svært intelligent og har vist seg i stand til å kunne lære seg enkelte ord som mennesker bruker for på den måten å kunne kommunisere. Hunnbonoboene bærer rundt på barna til de blir 5 år, de når puberteten i 12-årsalderen og får gjerne sitt første barn rundt 14.
Bonobo-sjimpansen lever for øvrig i kvinnedominerte små samfunn, og hannene er i større eller mindre grad avhengig av mor gjennom hele livet.
Selv en hannbonobo på 8-10 år løper til mor og gjemmer seg dersom han blir usikker.
Som hos de fleste sjimpanser er hannen størst, men i motsetning til alle andre sjimpanser lever den i kvinnedominerte samfunn nesten helt uten krangling og voldelig adferd.
Alt dette er vel og bra, men hva har det med sex og swinging å gjøre?

Vel, som nevnt tidligere, bonobo-sjimpansen skiller seg mindre fra oss enn de første huleboerne, og i så måte er det nærliggende å tro at de har et sexliv som ikke skiller seg så altfor mye fra vårt, eller i hvert fall våre forfedres.
De første rapportene om sjimpansens sexliv viste som forventet at den var omtrent som oss, den praktiserte livslangt monogami.
Hvor de fikk denne påstanden fra kan man i ettertid spørre seg om, for lengre fra sannheten kommer man ikke…

I 1993 publiserte antropologen Meridith Small sitt resultat etter å ha observert en gruppe av disse dyrene i fangenskap.
Ingenting kunne ha forberedt henne på hva hun kom til å bevitne.
Som hun selv sa i ettertid: «Jeg reiste dit med kunnskap om at hunnene var de som bestemte hva som skulle skje og at de gjerne kunne ha sex med flere av hannene i flokken, men gikk ut i fra at hunnene var selektive.
Spesielt når de var mottagelige for befruktning.
Riktignok var hunnene selektive, men de valgte å ha sex med enhver hann som kom i nærheten, helt uavhengig om hun var mottagelig for befruktning eller ikke».
Dette skiller bonobo sjimpansen fra alle andre dyr som velger å ha sex med den største, sterkeste og friskeste hannen i flokken for å forsikre seg om at avkommets gener skal være gode og på den måten sikre artens overlevelse inn i fremtiden

Bonobo-sjimpansen praktiserer swinging og gruppesex til fulle.
I likhet med mennesket er det bare en kort periode i hver syklus hvor hunnen kan bli befruktet, men i likhet med mennesket, praktiserer disse dyrene sex for nytelsens skyld, ikke bare når de er mottagelige for befruktning, men gjennom hele syklusen.
Ikke nøyer de seg med bakfra heller, å nei, forskjellige varianter av misjonærstillingen er for de fleste (hunner) den foretrukne stilling, gjerne samtidig som de kysser hverandre, ikke bare med leppene, fra tid til annen kan man også observere skikkelige tungekyss!
Man antar at valget av stilling skyldes av bonoboen er skapt omtrent som oss mennesker og at det er denne stillingen som stimulerer hunnsjimpansens vagina og klitoris (ja, den har en klitoris) best.
Bonobo-sjimpansene praktiserer også onani, oralsex, (både på hanner og hunner) samt at hunnene gnir kjønnsorganene mot hverandre eller gir hverandre oralsex for å oppnå orgasme.
Også hanndyr er observert mens de gir hverandre oralsex, men i mindre grad.
Derimot er det svært vanlig at hannbonoboer fekter med hverandre med sine erigerte peniser… Bonoboene har tydeligvis et spennende og variert sexliv, på tross av at ett samleie gjennomsnittlig varer i skarve 13 sekunder.
Enhver konflikt løses med sex, så det er sjelden eller aldri noen slagsmål innenfor gruppen.
I ett eksperiment utført i regi av Meridith Small ble det kastet inn mat til en flokk sultne bonoboaper, for å observere deres reaksjonsmønster.
I motsetning til hva som var forventet, begynte de ikke å sloss om maten, de begynte å ha sex!
Alle hadde sex med hverandre, og først etter at den delen var avsluttet, alle var tilfredsstilte og fornøyde, delte de maten broderlig seg i mellom.
Bonobo-sjimpansen bruker altså sex som en måte å løse konflikter på allerede før en konflikt oppstår.

Hunnbonoboer bruker for øvrig (i likhet med kvinner igjennom tusenvis av år) sex for å oppnå det de ønsker, som f.eks. mat eller ekstra oppmerksomhet.
Meridith Small observerte f.eks. en hannbonobo som satt med to sukkerrør og koste seg i fred og ro (og ante fred og ingen fare i likhet med de fleste menn) uten å ha sett hunnbonoboen som nærmet seg.
Hun på sin side hadde lyst på sukkerrør hun også, så hun regelrett forførte hannen og etter endt akt tok hun med seg det ene sukkerrøret og gikk sin vei.

Ett spørsmål som dukker opp, er hvordan sikrer hunndyret seg slik at hennes avkom har de beste forutsetninger for å overleve når hun har sex med enhver hann som melder sin interesse, ikke bare de sterkeste som normalt innehar det beste arvematerialet?
Det strider jo imot enhver logikk?
Vel, det bringer oss videre til neste tema som har fått tittelen spermkrigen. Det lå tidligere noen videoer på nett om bonoboens sexliv, men disse ser ut til å ha forsvunnet… google kan muligens hjelpe de som ønsker å lære mer om emnet?

Beslektede artikler

Back to top button