Guide til swinging

Sikker sex

Det er mange som bekymrer seg for seksuelt overførbare sykdommer, og det er et faktum at jo flere man har sex med, jo større er risikoen for å bli smittet med «noe». Swinging er ikke noe unntak; de fleste som holder på i miljøer som dette er svært klar over farene som lurer.

Enkelt sagt, så er det beste du kan gjøre for å holde deg frisk som swinger å benytte kondom ved samleie, både vaginalt og oralt. Dette er en praksis som er vanlig i de fleste miljøer og mange steder forventes det at man bruker kondom. En annen praksis som er ganske vanlig er at man ikke får utløsning inne i noen andre enn sin egen partner; man trekker seg ganske enkelt ut i tide…

Alle kondomer er ikke laget like. Enhver mann bør prøve forskjellige merker, former og størrelser til han finner «den rette». Å være i stand til å sette den på kjapt og effektivt er også en selvfølge. Det kan være en god ide å benytte en dråpe glidemiddel både inne i kondomet (men bare en dråpe eller to; blir det for mye, faller kondomet lett av) og litt utenpå. På innsiden for at det skal føles bedre for ham, på utsiden for å minske risikoen for at det skal revne. Pass på å benytte glidemiddel som kan brukes sammen med kondomer (vannbasert).

Det var en periode hvor man anbefalte kondomer med Nonoxynol-9 for å hindre HIV, men nyere forskning tyder på at Nonoxynol-9 er langt fra så effektivt som man trodde.Det er også mange kvinner som er allergiske mot Nonoxynol-9 så det anbefales IKKE å benytte kondomer eller glidemiddel som innholder dette stoffet.

At man må bytte kondom dersom man bytter partner burde være en selvfølge, men vi nevner det allikevel. Det samme gjelder dersom man skal gå fra analt til vaginalt samleie.

Det er delte meninger om hvordan man skal forholde seg til kombinasjonen trygg sex og oralsex. Det er et ubestridelig faktum at herpes enkelt kan smitte ved ubeskyttet oralsex, men mange mener at dersom det ikke er synlige sår på noen av partene og ingen av partene kjenner til at de er smittet, så er risikoen for smitte lav. Det hevdes å kunne dokumenteres enkelte tilfeller av HIV-smitte ved oralsex, men de fleste som swinger ser mer eller mindre bort fra denne faren, for risikoen er uansett svært liten og de regner faren for HIV-smittede personer som liten i «sin» krets. Til syvende og sist er det opp til hver og en av oss å sette standarden for hvordan vi ønsker å beskytte oss. Enhver seriøs swinger man møter, vil uansett akseptere de grenser som er satt. Hvis ikke, så er det uansett snakk om mennesker man ikke bør involvere seg med.

Dersom du velger å ikke benytte noen form for beskyttelse under oralsexen, kan du gjøre noen småting for å beskytte deg allikevel. Det første er å unngå å bruke tanntråd rett før oralsex (kan gjøre tannkjøttet sårt/ømt og gjør det mer mottakelig for en infeksjon). Dropp også den røffe tannpussen, av samme grunn. Unngå å la mannen komme i munnen din, unngå oralsex på en menstruerende kvinne og sist men ikke minst, lær hvordan herpes-sår ser ut. Herpes smitter enklest rett før det blir sår, eller når det er sår.

Dersom du velger å benytte beskyttelse under oralsexen, så innbefatter dette normalt bruk av kondom og plastfolie eller en annen form for latexduk. Et kondom kan også benyttes på kvinner; ved hjelp av en saks får man et velfungerende oralsexkondom. Unngå bruk av produkter som inneholder Nonoxynol-9. Ta en dråpe glidemiddel på den siden som vender mot partneren for å øke følsomheten.

Det er et faktum at bruk av beskyttelse ved oralsex er et sjeldent syn i både swingersmiljøet og ved tilfeldig sex. Men dersom du ønsker å gjøre det, så vil du oppdage at de fleste har full forståelse for at dere ønsker å gjøre det. Swingers-samfunnet er et svært tolerant samfunn med mennesker som vet å respektere hverandre. Dersom du har hatt fingrene i noens rumpe, vagina eller har latt noen komme over hendene dine, så er det en god ide å vaske dem med varmt vann og antibakteriell såpe før du klør deg i øynene, eller berører dine egne eller andres kjønnsorganer.

Dersom du har planer om å bruke fingrene mye i noens bak, eller dersom du ikke har lyst på jevnlige turer på badet for å vaske fingrene, kan du prøve latexhansker, av den typen tannleger bruker. Du får kjøpt dem på apoteket, de koster ikke stort og kommer i esker med 50. Ganske enkelt benytt et nytt par når du bytter partner, eller bytter fra anus til vagina, akkurat slik du ville gjort med et kondom. De er enkle å ta av og på. Det er også mulig å ha to par hansker utenpå hverandre, for å på den måten kunne «bytte raskere». Hansker minsker også risken for rifter (negler) ved anal lek betydelig.
Husk å benytte glidemiddel.

Å benytte latexhansker ved vaginal sex er enda mindre vanlig enn å benytte en barriere ved oralsex. Derimot når det kommer til å benytte hansker ved analsex, er det en del som har oppdaget fordelene.

Beslektede artikler

Back to top button