For nybegynnere

Kommunikasjon med andre par

Denne artikkelen er skrevet primært for relativt nye par, men vi vil tro at også erfarne par kan få noen aha opplevelser her…


Vi har tidligere snakket om hvor viktig det er at du og partneren har kommunisert dere i mellom om hva dere ønsker å gjøre og å oppleve, men når man har truffet noen, så er det sjelden de er tankelesere eller har akkurat de samme ønskene som dere.
Derfor er det viktig å snakke med de også om hva dere ønsker og hvilken grenser dere har.

Noen viktige punkter å ta opp:
1: Hva ønsker dere dere å gjøre/oppleve?
Swingers er ikke like og alle har sine fantasier og ønsker.
Noen ønsker ganske enkelt et partnerbytte, enten i samme seng eller i forskjellige rom, andre ønsker bare å ha sex ved siden av noen andre, slik at man kan se på hverandre.
Noen ønsker at jentene skal leke sammen, men gutta skal bare leke med egen partner, noen ønsker å leke på tvers, uten å ha noen spesielle regler og noen ønsker at alle kan gjøre alt, men samleie kun med egen partner.
Ofte bruker man utrykk som full swap eller soft swap, men det er delte meninger om hva disse utrykkene betyr (spesielt soft swap) så det kan være en fordel å være litt mer spesifikk.
2: Har dere noen grenser eller regler som må respekteres?
Swingers møter konstant et stort utvalg regler å forholde seg til, noen har noe som nesten kan kalles en egen bok, andre har kanskje ingen eller bare noen få.
Nye har typisk langt flere enn de mer erfarne, siden man etter hvert opplever at for mange regler tar mye energi å følge med på og opplevelsen typisk blir bedre når man kan fokusere på å ha det gøy, fremfor at ingen tråkker over noen grenser.
Noen av de vanligste reglene:
Er kyssing greit?
Er samleie greit?
Er analsex greit?
Samme seng eller forskjellige rom?
Jentesex eller guttesex?
Er det lov å komme med den andre parten og eventuelt hvor? (veldig mange setter feks. Ikke pris på en «surprise, jeg kom i munnen hennes»)
Hva om en av partene trenger å gå på do, venter da resten?
Dette var bare noen punkter, det er mange flere ting som er verdt å tenke gjennom.
3: Kondom bruk.
Denne kunne fint stått under grenser og regler, men det er et såpass viktig tema at vi har valgt å sette den opp som et eget punkt.
Det er veldig vanlig at folk foretrekker å benytte kondom kun ved samleie, spesielt om det ikke er snakk om faste lekepartnere, men ikke ved feks oralsex.
Men det er også noen som ønsker å benytte kondom også ved oralsex og det er en del som ikke ønsker å benytte kondom overhodet…
Har dere satt deres regler om at det skal brukes, ikke la dere pushe til å ikke bruke, da er det bedre å finne noen andre.
4: Mange swingers har en avtale seg i mellom som det kan være greit å kommunisere til eventuelle lekepartnere også:
Enten er vi involvert i leken begge to/alle fire, eller ingen av oss leker.
Dette er en veldig grei regel å ha, med mindre en av partene trives godt med å være passiv tilskuer.

Uansett hvilken «regler» dere måtte ha eller hvilken ønsker dere måtte ha, så er det ingenting som er «feil» men det er viktig å være klar over at ikke alle har den samme «listen»
Like barn leker best, så jo likere ønskene og reglene er, jo lettere og mer morsomt blir det.

Hva gjør man om man ikke blir respektert?
I kampens hete er det fort gjort å glemme seg, men dersom man er på samme side, med de samme reglene og ønskene, er sannsynligheten for dette mye mindre.
Er det forskjellige ønsker, er det alltid en mulighet for at noen forsøker å strekke strikken en smule, enten fordi de glemmer seg eller fordi de ganske enkelt ønsker å «prøve seg».
Dersom dere opplever det, så er det på sin plass med en liten pause og en liten revurdering av det som skjer og i enkelte tilfeller rett & slett å avbryte.
Det kommer alltid nye muligheter og det er bedre å sitte igjen med en avbrutt opplevelse enn en negativ opplevelse.
Dersom man føler at noen ikke respekterer grenser, så er det vanskelig å slappe av og nyte opplevelsen, siden man føler man må følge litt ekstra godt med for å hele tiden kontrollere at grenser blir overholdt.
Det tar vekk mye av gleden, da er det ofte bedre å finne noen andre å leke med.

Beslektede artikler

Back to top button