Livsstil

Hva er et semi-åpent forhold

Å skille mellom åpne forhold og semi åpne forhold kan minne om flisespikking, men det er mange ting som tyder på at det ene fungerer langt bedre enn det andre, dersom man faktisk ønsker å være i et forhold.
Derfor har vi valgt å skrive litt om hva som menes med et semi åpent forhold.

I likhet med åpne forhold, kan semi-åpne forhold gjelde en eller begge parter i et forhold, det er ingen forutsetning at de samme reglene skal gjelde for begge, men partene har hatt samtaler om tema og er enige om hva som gjelder.

Et semi-åpent forhold kan faktisk være mange ting, felles er uansett at begge partene er enige om reglene og at alt skal skje innen rammer som typisk er ganske strenge og flere av faktorene listet under her er oppfyllt.

– Eventuelle lekevenner skal informeres om at du er i et forhold og at partneren har akseptert det som skjer, før noe eventuelt skjer. (den kanskje viktigste regelen og den eneste som er fast for alle)
– Det er klare begrensninger på hvem det er tillatt å involvere i forholdet, det kan fks. være at partneren skal godkjenne eventuelle lekevenner eller det kan innebære at bare mennesker i samme miljø er ok. (fks. swingers, eller andre i tilsvarende forhold)
– Det kan dreie seg om at det er lov å leke med andre når man er på reise langt vekk (fortrinnsvis i andre land)
– Det kan også dreie seg om fks. at det er ok og gå alene og leke på swingersklubber.
– Det kan også være at partneren skal spørres på forhånd i hvert enkelt tilfelle og et eventuelt nei skal aksepteres umiddelbart, uten spørsmål.
– Enhver form for følelser utover det rent seksuelle føler til at forholdet til eksterne partnere avsluttes.
– For mange er det heller ikke ok å ha kontakt overhodet utover det rent seksuelle. (ingen telefon samtaler, ingen middager, ingen ut å ta en drink)
– Partneren har rett til å få ærlige svar på alt som har med eventuelle eksterne partnere å gjøre og har når som helst vetorett.
– Å treffe andre via datingtjenester som tinder, happn og lignende er ikke tillatt.
– Å utveksle privat kontaktinformasjon er ikke ok.
– Å treffe samme person flere ganger er ikke ok.

Få, om noen, har alle disse reglene, men de aller fleste har flere av disse reglene.
Det kan være andre regler, men det dreier seg i de fleste tilfeller om helt konkrete regler som er lite fleksible.
Mange av disse reglene er laget for å unngå det største problemet med åpne forhold: At personer utenfor forholdet skal utvikle uønskede følelser for en av partene i forholdet.

Beslektede artikler

Back to top button