Guide til swinging

Å ta en for laget

Å ta en for laget er et utrykk som brukes ganske ofte i swingersmiljøet og er relativt vanlig blant nye swingers, men langt mer sjelden blant erfarne swingers.

Vanligvis benyttes utrykket i de situasjoner når par treffer par.
Det betyr ganske enkelt at man har sex med en person man egentlig ikke er interessert i å ha sex med, siden partneren typisk er veldig interessert i å ha sex med den andre parten i det andre paret.

Utrykket kan også benyttes i andre sammenhenger.
Fks. Om mannen i paret ønsker veldig å ha med en jente til i sengen, hun er ikke spesielt interessert i det, men gjør det for å tilfredsstille hans ønske.
Her kan det være jentesex involvert, hvor hun egentlig ikke er interessert, men gjør det kun for hans del.
Det kan skje at det er han som tar en også, men det er langt mindre vanlig.

Hvorfor gjør noen det?
Det kan være mange grunner til det, vanligst er nok at man unner partneren en god opplevelse og er villig til å selv ha en dårlig opplevelse for at hun/han skal få oppfylt en fantasi.
Andre grunner kan være at man føler seg presset til det, enten av partneren eller av at man befinner seg i en situasjon man ikke vet hvordan man skal komme seg ut av.
Det kan også skyldes at man er full/ruset og ikke tenker seg om eller at man føler seg overveldet og blir revet med.
Dette var bare noen av grunnene til at det kan skje.
Det kan også handle om å delta i en orgie, reise på en konkret fest osv….

Hvorfor bør man unngå det?
Å ta en for laget vil det svært sjelden komme noe godt ut av.
Den som gjør det vil i de aller fleste tilfeller sitte igjen med negative følelser i etterkant og kanskje føle seg brukt eller ikke respektert.
Det kan på sikt skade forholdet ganske kraftig og det vil uansett redusere lysten til å være en del av swingersmiljøet.
Om du føler deg presset til det, så er det kun et spørsmål om tid før forholdet vil ta skade av det, om partneren presser for å få det, så er det et tegn på manglende respekt.
Manglende respekt vil ødelegge forholdet.
Dersom du VELGER å gjøre det, vil partneren ofte få dårlig samvittighet om hun/han får vite om det i ettertid, noe som også kan skade forholdet, siden det kan påvirke tilliten mellom dere.
Det kan også lage skjev dynamikk i forhold til at «siden jeg tok en sist, så må du ta en nå» og på den måten skape en gi og ta dynamikk som det sjelden kommer noe godt ut av.
Om man er full eller blir revet med, kan det NESTEN ikke kalles å ta en for laget, men i disse tilfellene burde antageligvis partneren din ha sett det og tatt et skritt tilbake.
Det kan være en ide å jobbe litt mer med intern kommunikasjon.

Nå er det ikke så svart/hvit som det kan høres ut, det er ikke slik at man:
a: Har lyst til å kaste seg over en annen og ha vill sex, b: Har null interesse.
Ofte vil man være i en situasjon hvor den ene parten har full tenning, den andre har lunken interesse, men hvor man har tro på at det kan utvikle seg til en god og deilig opplevelse.
Dette regnes altså ikke som å «ta en for laget».

Husk at det er lov å avslutte leken på et hvilket som helst tidspunkt og det er ingen som kan kreve en forklaring på hvorfor.
Swinging er en «lagsport» og om ikke både du og partneren din har det bra, så er det helt ok å avslutte.
Dersom man velger å IKKE avslutte, men heller bruke det mot partneren i ettertid at man gjorde det kun for han/henne og forventer noe tilbake, så vær klar over at det kan skade forholdet veldig.
Det går direkte på tillit, for om han/hun ikke forsto det underveis og du valgte å ikke si ifra, hvordan skal hun/han kunne stole på at du sier i fra om noe er galt i fremtiden?
Tillit er tross alt ekstremt viktig i en swingers setting.

Beslektede artikler

Back to top button